Samenkomsten

Op deze pagina vind je een overzicht van onze aanstaande activiteiten. Daarnaast vertellen we je ook wat meer over onze verschillende soorten vieringen

Komende activiteiten

16 jun
10:00

Homilie

zondag, Kapel Annuntiata
22 jun
20:00

Aanbiddingsavond

zaterdag, Kapel Annuntiata
No event found!

Twee keer per maand hebben we een viering met homilie. Homilie is een ander woord voor prediking.

We beginnen deze samenkomsten met een tijd van aanbidding en vieren het Avondmaal. Daarna spreekt iemand van ons of een gastspreker over een gedeelte uit de Bijbel. We gaan op zoek naar wat de woorden uit dat eeuwenoude boek betekenen voor ons hier en nu. We nodigen God uit om doorheen de spreker en Bijbel tot ons hoofd, hart en handen te spreken. Na de homilie is er dan ook een tijd van bediening waarin er ruimte is om van God te ontvangen en voor elkaar te bidden.

Eén keer per maand gaat onze samenkomst niet door op zondag, maar komen we op zaterdag bij elkaar voor een aanbiddingsavond. Deze avonden gaan over plaats maken in ons hart, leven en hoofd voor een ontmoeting met de Allerhoogste. Aan de hand van zang, muziek, maar ook stilte, gebed en het met elkaar vieren van het Avondmaal brengen we tijd door aan de voeten van Jezus.

Op de aanbiddingsavonden nodigen we ook graag christenen van andere kerken uit om samen met ons tijd door te brengen dicht bij Jezus. Kom gerust langs, er is ook plaats voor jou.

Eén keer per maand gaan we ‘Wandelen met God’. Aan de hand van een podcast nemen we je een uur lang mee langs verschillende geestelijke disciplines: stilte, gebed, meditatie en meer.

We doen dit omdat het goed is God persoonlijk te leren kennen en tijd met Hem door te brengen. Tijdens de homilie vertellen we over hoe mooi en goed God is, maar God wil je dat ook graag zelf tonen. Daar dienen deze zondagen voor.

Wandelen met God kan je beluisteren terwijl je wandelt door het mooie Veurne, of je kan luisteren vanuit onze kapel. Na afloop komen we bij elkaar om samen Avondmaal te vieren.

Scroll naar boven